L-am văzut pe Sting

 

Cu biletele cumpărate din decembrie anul trecut, cu o amânare de câteva luni a evenimentului, a venit în sfârșit Ziua Z, ziua concertului lui Gordon Matthew Thomas Sumner. Mai precis a lui Sting, pentru că de Gordon nu-l cunoaște nimeni. A fost muzică pură, astfel că septembrie se califică pentru mine ca luna muzicii live. Începută cu Jazz in the Park și finalizată cu minunatul concert din turneul My Songs. Un vis împlinit, aș spune. Cine ar fi crezut acum „n” ani că-l voi vedea chiar pe o scenă aproape de casă, la Cluj Napoca?

Am plecat cu emoții mai mari decât era normal să am pentru un concert. Dar trăiesc cu visul de a-l vedea pe scenă de foarte mulți ani și când momentul bătea la ușă, inima bătea să se spargă. Îl ascult de ani de zile, să tot fie mai bine de 30 și este categoric unul dintre favoriții mei. Revin la albumele și concertele lui de pe YouTube cu o frecvență care mă califică ca un mare fan a lui ca artist și chiar ca om. De o vârstă respectabilă pe care o împlinește chiar astăzi (71 de ani, 2 octombrie) a reușit să ridice publicul de pe scaunele tribunelor și să ne bucure cu acordurile pieselor celor mai populare ale lui. M-am bucurat să dansez pe Brand New Day, dar și pe unele dintre piesele noului său album The Bridge. Public extrem de diversificat, am văzut bunici cu nepoți, ba chiar aș putea spune că de fapt părinții și bunicii erau publicul majoritar. În deschidere ne-a cântat chiar fiul lui, Joe Sumner, iar din trupa care îl însoțea făcea parte Dominic Miller, și fiul acestuia, Rufus Miller. Ai zice că nepotismul merge și la acest nivel, dacă n-ar fi pe merit și dacă talentul acestora nu i-ar califica să cânte pe scenă alături de marele muzician. Și e scena lui, urcă pe ea cine vrea el, nu?

Sunt sigură că inclusiv cei care nu știu cine e Sting, știu unele piese de-ale lui. De exemplu Fragile, pe care l-a cântat chiar în închidere și l-a dedicat celor din Ucraina. Dar el mai are și altfel de muzică și aș profita acum de acest mic omagiu pe care i-l aduc pentru a vă recomanda The Last Ship, un album mai puțin popular. Căutați-l pe YouTube și urmăriți-l în concert, eu cred unele piese o să vă placă la fel de mult ca Desert Rose sau Shape of My Hart. Mi-ar plăcea să știu că dați o șansă acestui album și de ce nu, dacă vă place îmi lăsați aici un mesaj prin care să vă spuneți părerea.

Ne mai auzim!

Etichete:

One thought on “L-am văzut pe Sting”

  1. Rodica Cirlanaru spune:

    Ma bucur pentru tine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post

Aproape un anAproape un an

Anul trecut pe vremea asta mă pregăteam de prima postare. Fix pe 26 martie le-am născut (pentru voi) pe Francesca, Zita și Ines. Ele existau deja pentru mine; doar pentru