Aproape un an

Anul trecut pe vremea asta mă pregăteam de prima postare. Fix pe 26 martie le-am născut (pentru voi) pe Francesca, Zita și Ines. Ele existau deja pentru mine; doar pentru mine.

A fost premeditat. Era ziua mea și mi-am făcut acest cadou cu bună știință. Fetele astea ar fi putut trăi în continuare doar în dosarul intitulat Fin del Mundo, ar fi îmbătrânit poate mult mai liniștite acolo. Pardon, mai puțin una dintre ele.

Am postat 36 de articole, cu două mai mult decât anii de căsnicie pe care-i vom împlini în curând; cuplul Demi și Delia. Nu este vorba despre cuplul de broscuțe din casa unor prieteni din Spania și care poartă același nume. Nici despre cuplul de bufnițe care vin adeseori pe balconul casei și pe care le-am botezat la fel, chiar dacă ele sunt mult mai simpatice decât noi. Nu știu exact ce aniversare este, la o căutare pe Google am constatat că se sare din cinci în cinci, după 20 de aniversări.

Blogul a fost conceput ca o casă pentru Fin del Mundo https://povestidora.ro/fin-del-mundo-pdf/, nimic mai mult. Cel mai mult mi-a plăcut să postez episoadele cărții, să povestesc despre carte și să vă dezvălui câteva momente din spatele scenei. Ceea ce am și făcut! Articolul meu preferat este cel pe care l-am făcut în colaborare cu Daria. Fin del Mundo – personaje, mai precis. Una la mână, mi-a ghicit gândurile. Le-a desenat chiar mai bine decât mi le imaginam eu. După ce i-am văzut desenele, imaginația mi-a luat-o razna și m-am gândit că da, personajele chiar au viață proprie. Doi la mână, e foarte mișto să colaborezi cu fiica ta, într-un proiect ca ăsta. Am terminat cu cartea și n-am prea știut ce să fac cu blogul. Faptul că-l am mă obligă să fiu inspirată, și faptul că mă obligă să fiu, mă inhibă.

Cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment, de aniversarea lui e să postez una dintre lucrările artistei mele preferate, Daria.

O vreme am insistat cu toții să picteze. O face foarte rar, dar de Crăciun, i-a făcut mamei un cadou minunat. Un portret după o fotografie de-a lui Babi. Știți voi, generalul amintirilor mele. Și dacă atunci n-am fost suficient de inspirată ca să vi le arăt, iată-le acum, în toată splendoarea lor! Fotografia și pictura.

Apoi am înțeles că ei îi place mai mult grafica pe calculator. Știți site-ul ei, dar dacă nu-l știți, vi-l postez aici din nou! ArtStation – Daria Rusu

 

O să revin cu alte lucrări de-ale ei, însoțite poate de cuvinte!

 

 

2 thoughts on “Aproape un an”

  1. Rodica C irlanaru spune:

    Draga mea draga ! Am lasat cadoul in casa fiicei mele,casa in care se simtea minunat si in care iubea foarte tare pe toti cei care traiau in ea .

  2. Dana spune:

    Draga Delia
    Cadoul tau, blogul, a fost si al nostru, cititorii tai.
    De ziua ta iti doresc ca muzele sa te inspire si sa scri mai departe pentru placerea ta (si a noastra), sa fi fericita si implinita impreuna cu toti ai tai. La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post